Много родители отглеждат деца със стари души и дори не

...
 Много родители отглеждат деца със стари души и дори не
Коментари Харесай

Какво е да имаш дете със „стара душа“

 Много родители отглеждат деца със " остарели души " и даже не го осъзнават. Ето 5 признака, че вашето дете може би e такова.

1. Детето ви е по-зряло за годините си
 Виждате го с " просто " око. Знае по какъв начин са нещата и не упорства да реализира своето непременно. Ако детето ви е състрадателно, търпеливо и елементарно прости, можете да бъдете сигурни, че то е остаряла душа.

2. Задава дълбоки, любознателни въпроси
 Изненадвате се на въпросите, които задава. " Откъде идват мислите? " или " Къде отиват хората, когато умрат? ". Детето ви желае да дискутира по въпросите на живота, забавно му е всичко и намира смисъл във всеки един подробност. Бъдете готови да задоволите любознанието му.

3. Детето ви е надарено по някакъв метод
 Дали е обществена, вербална, музикална или артистична заложба, тя надвишава това, което би трябвало да се чака за едно дете на тази възраст. Старите души имат мемоари и умения от минали животи и тези мемоари са оставили отпечатък върху душата в новия живот. Добър образец за това е дете, което свири на пиано, без да е вземало уроци, или пък получава шестици с минимални старания. Някои деца развиват гении с доста упорита работа, до момента в който други имат специфични умения и реализират максимума с минимални старания.

4. Вашето дете помни предходни животи или има опитности, за които няма пояснение
Ако не слагаме думите в графата " богато въображението ", може би ще разберем по-добре истината за него и неговата душа.

5. Детето ви просто не се " вписва " в общата картина
 Вашето дете не желае да гледа по през целия ден телевизия като останалите деца. Би предпочело ден измежду природата, изпълнен с доста завършения. Лесно се разсейва в учебно заведение, тъй като там му се потиска въображението. Тъй като отхвърля да играе обществени функции и да дава отговор на " естественото " публично държание, евентуално няма и доста другари спрямо другите деца.

 Най-доброто нещо, което можете да извършите за една остаряла душа, е да дадете пространство на детето и да му позволите да се учи и открива единствено. Оставете го да открие своята характерност и го насърчавайте да следва своите пристрастености и стремежи в живота. Бъдете горди, че сте родители на неповторимо дете, което ще стане благополучен и свободен човек.

Инфо: www.gnezdoto.net

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР